Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 8, 2021

Nyári képeslap – augusztus 14-én

Kép
Tárgy:   Egyedűl a társaságban, / Ezerek közt egyedűl… (AJ) *** Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.

Nyári képeslap – augusztus 13-án

Kép
Tárgy:   Színpadfüggönyszerű elrendezés ***   Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.

Nyári képeslap – augusztus 12-én

Kép
Tárgy:   Örökkön háborog a tenger / örökkön zúgnak a lombok / örökkön fájdalmas az ember / örökkön kicsik a dolgok. (JA)  ***   Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.

Nyári képeslap – augusztus 11-én

Kép
Tárgy:   Kedve támad az embernek felidézni Turgenyev A rózsa virága be szép s üde volt («Как хороши, как свежи были розы») prózai költeményét     *** Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.

Nyári képeslap – augusztus 10-én

Kép
Tárgy:   Nemcsak Moszkva, hanem Harkov és Szentpétervár múzeuma is őriz egy-egy változatot     *** Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.

Nyári képeslap – augusztus 9-én

Kép
Tárgy:   Tatlin-konstrukciók, Malevics-formák és ikon-struktúrák szintézise került le Popova festőállványáról     *** Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.

Nyári képeslap – augusztus 8-án

Kép
Tárgy:  Kihagyhatatlan  ‒  egy gyűjteményből sem maradhat ki     *** Kedves Mindennapi-oroszozók! A vakáció idején kissé másképp, de továbbra is mindennap lesz  Mindennapi orosz .  Kérem, kövessék a naponta érkező képeslapokat – és kívánom, hogy legyen napfényes, felhőtlen, derűs a nyarunk. Желаю вам отлично отдыхать, набраться сил, испытать радости лета.