A szentpétervári metró

Sokat írtak – Dmitry Glukhovsky (Дмитрий Алексеевич Глуховский) még regényt is – a moszkvai metróról. De olyan kevesen emlegetik a szentpétervárit. Most nem így lesz.


1) Метро в СПб ~ Петербургский метрополитен. Pétervár metrója
Az északi főváros metrója fiatalabb (1955-ben kezdték építeni) és a hálózata is kisebb, mint a moszkvaié. A mintegy 124,8 km-nyi öt (красная, синяя, зелёная, жёлтая, лиловая линии) vonalán 72 megálló található. A mozgólépcső nélküli állomások száma mindössze nyolc (станция без эскалаторов); a gyorsabb haladást harminc mozgójárda (траволатор) segíti. Legmélyebben az Admiralitás nevű megálló helyezkedik el (самая глубокая станция «Адмиралтейская», ~ 86 м). Két állomás közötti legrövidebb távolság kb. 850 méter (между станциями «Владимирская» и «Площадь Восстания»), a leghosszabb állomásköz több mint 3,5 kilométer (самый длинный перегон: «Обухово» ‒ «Рыбацкое»). 2019 őszén adták a három legújabb (станции «Проспект славы», «Дунайская» и «Шушары») állomást.
     Послепросмотровые вопросы.
     (a) Milyen színnel jelölik a metróvonalakat?
     (b) Mi a legújabb állomások neve?

2) Проездной билет ~ ПБ. Hogyan vegyünk jegyet? 
A metróban utazhatunk megvásárolt jeggyel, pontosabban zsetonnal, lehet feltöltős kártyánk (БСК ~ бесконтактная смарт-карта), bérletünk (БЭПК ~ бесконтактная электронная пластиковая карта) is, bemutathatjuk a jegyet mobilapplikációnkon, de beszálláshoz használhatjuk az érintős bankkártyánkat is. 
Az egyszeri (разовый проезд), átszállás nélküli útra szóló zseton (проезд в метро по жетону) ára – 2020-tól – 55 rubel. A hétnapos, tíz útra szóló metrójegy (ПБ на 10 поездок и 7 дней) 370 rubelbe kerül: ezzel tíz percen belül akár át is szállhatunk. A nagy csomagért is utanként 55 rubelt kell fizetni (провоз одного места багажа), és ilyen csomaggal csak a ’bőrönd’ logós forgóajtón léphetünk be (в метро есть специальный турникет для пассажиров с чемоданами, на табличке нарисован чемодан).
Jegyet telefonos applikációval is vásárolhatunk, de természetesen továbbra is beszerezhetjük az állomáson lévő pénztárban vagy automatában ‒ fizethetünk készpénzzel, kártyával (можно расплатиться наличными, банковскими картами).
   
     Послепросмотровые вопросы.
И купить жетоны, и пополнить карточки можно как через кассу, так и через аппараты.
     (a) Что можно купить через кассу и аппараты?
     (б) Что можно пополнить через кассу и аппараты?
     (в) Через что можно купить жетоны, и пополнить карточки?
Это делается очень просто. На табло всё написано. Аппарат принимает купюры разного достоинства и монеты, банковские карты, даёт сдачу. 
     (а) Как это делается? 
     (б) Почему это делается просто?
     (в) Что написано на табло?
     (г) Где написано всё?
     (д) Что принимает аппарат?
     (е) Какие купюры принимает аппарат?
     (ж) Какие карты принимает аппарат?
     (з) Что принимает купюры, монеты, банковские карты?
     (и) Что даёт аппарат?
Вы можете оплачивать проезд в петербургском метро с помощью банковских карт с технологией PayPass (пэйпас) от MasterCard и PayWave (пэйвейв) от Visa. Для этого надо приложить карту к багажному турникету – это либо самый правый, либо самый левый из турникетов. 
     (а) Как ~ с чем можно оплачивать проезд метро?
     (б) С какими банковскими картами можно оплачивать проезд?
     (в) Куда ~ к чему надо приложить карту?
     (г) К какому турникету надо приложить карту?
     (д) Какой это турникет из турникетов?

3) Зачем на метро? Miért a metró?
Metrózni Péterváron is egyszerű, csúcsforgalom idején (в часы пик) pedig kimondottan ajánlatos. A szerelvények általában éjfélig járnak, de vannak olyan ünnepi időszakok, amikor a nap 24 órájában (круглосуточно) vagy éjfélnél tovább használhatjuk a metrót.
Április 30-tól november 15-ig például – a hídfelnyitások idején (во время развода мостов) – péntekenként és szombatonként hajnali háromig jár húszpercenként a metró a Szportyivnaja és az Admiraltyejszkaja («Спортивная» и «Адмиралтейская») állomás között. 
A felszínen nem túlságosan egyszerű megtalálni a metrólejáratokat, de az interneten kiváló felület segíti a tájékozódást. És még mindig gyorsabb, mint bármely más felszíni közlekedés. Ha végképp nem szeretnénk metrózni, de nagyon gyorsan szeretnénk eljutni egyik helyről a másikra, érdemes telefonon taxit rendelni, vagy igénybe venni a marsrutkát (маршрутка), vagyis az iránytaxit.  

4) Visszatekintő
Metró
Taxizunk
Állomás… mind más
Elefántkodás – ez (nem) vicc
Nem mindig hever, de azért az utcán van
Egy jegy
Van-e orosz nyelvjárás?

ЗАПОМИНАЛКА
станция без эскалаторов с эскалаторами
mozgólépcső nélküli ~-s állomás
траволатор
mozgójárda
турникет
forgóajtó
жетон
zseton
линия метро
metróvonal

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

18 karikás

Nagy Péter Moszkvában

Szoborrá vált betű