Oroszul tanulunk, tanuljuk az oroszt

Сайт «Учим русский» – oldalajánló


1) Сайт и не только... Több mint egy oldal
Az Учим русский viszonylag friss, a számítógépes nyelvtanulást segítő (kísérleti) oldal. Egyetemisták szerkesztik; a változatos, strukturált és tematikus anyagaikat az oroszt mint idegen nyelvet (русский язык как иностранный ~ РКИ) tanulóknak ajánlják. 
Külön előnye, hogy az egynyelvű orosz mellett a felületet – hatféle nyelvből válogatva – kétnyelvűvé tehetjük. 
Az oldal ötrészes: szótárt, párbeszédeket, gyakorlatokat, teszteket és tematikus összeállításokat tartalmaz. Ezek a szerkezeti egységek további alfejezetekre bomlanak, megkönnyítve a keresést.
A pazar gazdagságú ún. «словарь» rendszerszerűen foglalja össze a legfőbb beszélgetéstémákat, segítve ezzel a hétköznapi kommunikációt igényesen alkalmazni kívánó vagy éppen nyelvvizsgára készülő nyelvhasználót.
Nemcsak a téma sokrétű, hanem a tudásellenőrzés is. Frissek, fiatalosak a valós szituációkat idéző párbeszédek. Az alapvetően igékre, főnevekre, melléknevekre összpontosító grammatika pedig éppen annyi, amennyi kell. 
Kiváló szolgáltatás a hangsúlyjeles változat (itt lehet bekapcsolni: Способ просмотра: с ударениями).

Megj.: Mivel a projekt készítői egyetemisták, a szövegekben [ezt a projektvezető is vállalja] erílások elofőrduhlatnak, arákcsak az anyenyevlönkün

2) Visszatekintő
Sokoldalúság
Tanulunk tanulni
Minden szinten
Applikálva
Nyelv(tan)folyam
Tegyük próbára
Teszteljük magunkat

ЗАПОМИНАЛКА
словарь
szótár
диалог
párbeszéd
упражнение
gyakorlat
тест
teszt
модуль (мужской род)
modul

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

18 karikás

Nagy Péter Moszkvában

Szoborrá vált betű