Étkezés
От доброго обеда и к ужину останется.
Ahol egynek jut, ott kettőnek is (szó szerint: a jó ebédből még vacsorára is marad)
Konyhai eszközök a hangosított szótárban:
Кухня
Кухня 2
Hány ágú villát használnak
a) citromvágáshoz;
b) zakuszkaevéskor?
Válaszok az infografikán.
Ahol egynek jut, ott kettőnek is (szó szerint: a jó ebédből még vacsorára is marad)
Когда, что? Утром – завтрак, днём – обед, вечером – ужин. И где? На работе, в столовой, в ресторане, дома, у бабушки.
Mikor mit? Reggel – reggeli, délben – ebéd, este – vacsora. És hol? A munkahelyen, menzán, étteremben, otthon, a mamánál.
A munka törvénykönyve szabályozza, hogy 12 és 15 óra között (korábban a munka megkezdését követő 4. órától) kell kiadni a munkaidő részét nem képező ebédidőt, amelynek legalább 30 percesnek kell lennie, de nem haladhatja meg a 2 órát.
Трудовой кодекс – «В течение рабочего дня (смены) работнику должен быть предоставлен перерыв для отдыха и питания продолжительностью не более двух часов и не менее 30 минут, который в рабочее время не включается.»
Konyhai eszközök a hangosított szótárban:
Кухня
Кухня 2
Hány ágú villát használnak
a) citromvágáshoz;
b) zakuszkaevéskor?
Válaszok az infografikán.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése