Ünnepi eledel
Május kilencedike van. Az ünneplés, a köszöntés, a pihenés napja. Jólesne ilyenkor egy étteremben elfogyasztott ízletes steak. Megfelelő hozzávalók birtokában akár most is, ezek hiányában egy remek társasággal később otthon is ki lehet próbálni: elkészítése nem (annyira) ördöngösség. 1) Стейк. Mi(lyen) a steak? A kiváló marhahúsból – nagy körültekintéssel – sütött étel a стейк (gyakran бифштекс -nek is nevezik). A szó angol eredetű, jelentése ’egy hússzelet’ ( кусок мяса ). A legnagyobb marhahús-exportőr az Amerikai Egyesült Államok. A legízletesebb steaket Angus marhából lehet elkészíteni. Ahhoz, hogy zamatos legyen a steak, a hússzeletnek legalább 3–5 cm vastagnak kell lennie. A legismertebb steakfajta aszerint, hogy a marha mely részéből készül: рибай-стейк (Ribeye), тибоун-стейк (T-bone), филе-миньон (Filet mignon ~ bélszín). 2) Перевод. Megfordító (1) ____________________________________________________________________________ Названия жареных