Tortás
A friss gyümölccsel díszített, tojásfehérje-alapú Pavlova-torta (торт «Павлова» со свежими фруктами) a múlt századelő világhíres balettművészének nevét viseli – akárcsak több csokoládé-, ruha-, illatszermárka is (имя танцовщицы носили многие бренды). Anna Pavlova – állítólag – új-zélandi és ausztráliai vendégszereplései során előszeretettel fogyasztotta ezt a desszertet. Így aztán mind a mai napig nem dőlt el, hol és mikor keletkezett a recept.
Új-Zélandon a világrekordra törekvők a múlt század legvégén «Павзилла» néven alkották meg a 45 méter hosszú torta-godzillát, amelyet néhány évvel később egy újabb – ötezer tojás, százötven kilogramm cukor és ugyancsak annyi liter tejszín felhasználásával elkészített – 64 méteres «Павконг» tortaóriással (~ King Kong) „szárnyaltak túl”.
Где сделана – по-вашему – фотография, на которой рецепт торта «Павлова»? Почему?
(а) на Балтийском море
(б) на Балатоне
(в) на Байкале
2) Торт «Павлова» пошаговый видео-рецепт
Összehasonlításul és kedvcsinálónak
3) Visszatekintő
Boldogasszony csipkéje
Édesszájúaknak
Fogások
ЗАПОМИНАЛКА
яичный
белок
|
tojásfehérje
|
сахарная
пудра
|
porcukor
|
крахмал
|
keményítő
|
сливки;
сливочный сыр
|
tejszín; mascarpone
|
мята
|
menta
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése